میزان فعالیت سیستم های مغزی/رفتاری و مولفه های آنان را ارزیابی می کند ، یک پرسشنامه خود ارزیابی شخصیتی است که ویلسون ، بارت و گری در سال ۱۹۸۹ آن را طراحی کرده اند و شامل ۱۲۰ ماده است.
مطابق با نظریه ی شخصیتی گری ، سه سیستم جداگانه – اما در تعامل با هم – در مغز پستانداران وجود دارد که رفتار های هیجانی را کنترل می کنند(پاسکالیس و همکاران ، ۲۰۰۵). همچنین غلبه و فعالیت هر یک از این سیستم ها در فرد ، منجر به حالت های هیجانی متفاوت، چون اضطراب ، زود انگیختگی و ترس می گردد و شیوه های رویارویی و واکنش های رفتاری متفاوتی را بر می انگیزد.
این سیستم ها عبارتند از:
سیستم فعال ساز رفتاری (BAS)
سیستم باز داری رفتاری (BIS)
سیستم جنگ و گریز (FFS)
نظریه ی شناختی گری بر پایه ی این اصل استوار است که تفاوت های فردی در شخصیت ، بازتاب تفاوت در حساسیت افراد در BAS و BIS است (فرانکن و همکاران ، ۲۰۰۶). مطابق با نظریه ی حساسیت به تقویت گری (۱۹۸۱ و ۱۹۸۲) ، دو سیستم هیجانی به وسیله ی تنظیم حساسیت فرد به تهدید ها و پاداش های دریافتی ، شخصیت را شکل می هند.
پرسشنامه شخصیتی گری – ویلسون که میزان فعالیت سیستم های مغزی/رفتاری و مؤلفه های آن را ارزیابی میکند ، یک پرسشنامه خود ارزیابی شخصیتی است که توسط ویلسون ، بارت و گری در انگلستان طراحی شده و ویژگی های روان سنجی آن علاوه بر انگلستان در دو کشور ژاپن و روسیه نیز ارزیابی شده است (ویلسون و همکاران ، ۱۹۹۰ ، ویلسون و همکاران ، ۱۹۹۵ ؛ اسلوبوداسکایا و همکاران ، ۲۰۰۱).
در زمینه اعتبار این پرسشنامه، بارت و گری (1989) ضریب آلفای کرونباخ را برای مولفه های روی آوری، اجتناب فعال، اجتناب منفعل، خاموشی، جنگ و گریز به این ترتیب به دست آوردند: برای مردان 71/0، 61/0، 58/0، 61/0، 65/0 و 65/0 و برای زنان 68/0، 35/0، 59/0، 63/0، 71/0 و 71/0؛ که بیانگر ثبات درونی مناسب آزمون است. همچنین با استفاده از همبستگی میان مولفه های پرسشنامه شخصیتی گری - ویلسون (GWPQ) و پرسشنامه شخصیتی آیسنک، روایی همگرای آزمون را نشان دادند (به نقل از فتحی آشتیانی، 1388).