• پشتیبانی
  • 09194192929
۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۴ خرداد
تعداد بازدید : 2281

برای انتخاب شریک زندگی به دنبال چه خصوصیت‌هایی باشیم؟

زمانیکه در رابطه به دنبال کسب و ارزیابی اطلاعات مفید هستید، خصوصیت‌های خاصی هستند که لازم است برای انتخاب شریک زندگی به دنبال آنها باشید. وجود این خصوصیت‌ها باعث می‌شود تا هر وقت با هم هستید از وجود هم لذت ببرید و تا حد زیادی از آشوب‌های رابطه در امان باشید.
نویسنده: شانتل پات‌مور
مترجم: فرهاد معمارصادقی


حضور کیفیت‌های خاصی مثل احترام و همدلی به شکوفایی رابطه در طولانی مدت کمک‌ می‌کند و باعث بهبود نیک‌زیستی‌تان خواهد شد.

 

قبل از اینکه بخواهید با کسی قراری برای آشنایی و برقراری رابطه داشته باشید، لازم است تا لیستی ازخصوصیت‌های مورد نظرتان همراهتان باشد، مثل اینکه " شوخ‌طبع باشد." 


همراه داشتن چنین لیستی از خصوصیت‌های مد نظرتان بسیار مفید است ولی وقتی قرار است این فرد به شریک عاطفی برای یک عمر زندگی تبدیل شود، خصوصیت‌های مهم دیگری هستند که حتما باید آنها را نیز در نظر بگیرید.


دکتر دیوید راکوفسکی، روانشناس بالینی و موسس گروه مشاوره ولینگتون می‌گوید: " زمانیکه در رابطه به دنبال کسب و ارزیابی اطلاعات مفید هستید، خصوصیت‌های خاصی هستند که لازم است برای انتخاب شریک زندگی به دنبال آنها باشید. وجود این خصوصیت‌ها باعث می‌شود تا هر وقت با هم هستید از وجود هم لذت ببرید و تا حد زیادی از آشوب‌های رابطه در امان باشید."

 

خصوصیت‌های که در شریک زندگی باید به دنبالشان باشیم

 

1.    پشتوانه محکمی داشته باشد.

بنا به گفته لوری کرت بنیانگذار موسسه روابط اسپن، داشتن پشتوانه محکم در حیطه روابط انسانی یعنی برخوردار بودن از ریشه‌های قدرتمند و هدفمند فیزیکی، هیجانی، اجتماعی، اقتصادی.


" برخورداری از پشتوانه مناسب و ریشه‌های قوی به معنای این نیست که شریک زندگی‌مان باید محبوب‌ترین، ثروتمند‌ترین، خوش‌هیکل‌ترین و موفق‌ترین انسان روی کره زمین باشد، بلکه لازم است تا فرد بتواند در تمام جنبه‌های زندگی روی پای خودش بیاستد یا به شکلی فعالانه روی این مسائل کار کند."


درحالیکه در وهله اول به نظر می‌رسد چنین مطلبی برای خودِ فرد مفید است، ولی برای کسی که با چنین فردی وارد رابطه می‌شود هم مزایای زیادی دارد. کرت اینطور می‌گوید: " رابطه داشتن با کسی که مسئولیت نیک‌زیستی خودش را می‌پذیرد به این معنی است که لازم نیست تا شما خلاء‌های عدم ارزشمندی، اعتماد به نفس و امنیت طرف مقابلتان را پر کنید." 


2.    توانایی برقراری ارتباط موثر داشته باشد.

همانطور که همه می‌گویند، تعامل در یک رابطه همه چیز است و در یک رابطه عاطفی لازم است تا علاوه بر اینکه شریک زندگی‌تان بتواند آنچه خودش می‌خواهد را به صراحت و دقیق توصیف کند، بتوانند به نیازها و خواسته‌ها و نگرانی‌های شما نیز به خوبی گوش دهند. 


پریسا قنبری روان‌درمانگر روسمی ساکن تورنتو کانادا می‌گوید، در میان گذاشتن نیازها و احساس‌ها به شکلی صاف و پوست‌کنده به " بهبود احساس صمیمیت و نزدیکی" کمک می‌کند. " زوجینی که به خوبی با هم تعامل می‌کنند، باعث می‌شوند تا زندگی برایشان آسان‌تر شود. در رابطه چنین زوجینی خبری از حدس زدن نیازها و خواسته‌های دیگری وجود ندارد و در نتیجه همین مطلب زوجین گیج و سردرگم نمی‌شوند."


البته باید در نظر داشته باشیم که داشتن تعامل مناسب در رابطه، نیازمند زحمت زیادی است ولی برداشتن قدم‌های متفاوتی مثل بررسی کردن منظم آنچه در بین زوجین می‌گذرد، می‌تواند بسیار موثر باشد.


3.    ارزشهای مشترکی با شما داشته باشند.

هیچ زوجی در دنیا در مورد 100% موارد و همیشه با هم اتفاق نظر ندارند و اگر اینطور باشد، خیلی اوضاع بینشان خسته‌کننده خواهد بود. ولی به عقیده راکوفسکی داشتن نگرش‌ها و باورهای یکسان در مورد موارد اصلی در زندگی، بسیار ضروری و مهم است. 
به عنوان مثال راکوفسکی می‌گوید، " از بزرگ کردن بچه‌ای که هنوز تصمیمی برای به دنیا آوردنش نگرفته‌اید، تا پول دادن یا ندادن به خیریه‌ها، بخشی ضروری از ساختن زندگی ارزشمند و خوب با هم است."


یکی از طرفین می‌تواند طرف دیگر را تحت تاثیر قرار دهد. راکوفسکی ادامه می‌دهد.

 


4.    احترام بگذارند.

آرتا فرانکلین آهنگی دارد که در آن می‌خواند، همه به احترام نیاز داریم – و اصلا هم بی‌راه نمی‌گوید. ولی احترام گذاشتن اصلا به این معنی نیست که از شریک زندگی‌تان انتظار داشته باشید به شما بیشتر از خودش احترام بگذارد. 


دکتر اشلی هد، روانشناس بالینی می‌گوید، شریک آینده زندگی‌تان باید نظرتان، ارزش‌هایتان و احساس‌هایتان را در نظر بگیرید و در راستای آنها عمل‌هایی انجام دهد.


نکته ضروری دیگر این است که شریک آینده زندگی‌تان به حد و مرزهای شخصی‌تان احترام بگذارد.


دکتر هد می‌گوید، " زوجین باید با این مطلب موافقت کنند که تحت هیچ شرایطی، در خشم، در ناکامی و حتی در بدترین احساس‌های آسیب، حد و مرزهای  دیگری را زیر پا نگذارند."


مورد احترام بودن نیز به شما کمک می‌کند تا بتوانید ارزشمندی خودتان را بهتر حفظ کنید و قدر آنرا بدانید.


5.    از خودشان همدلی نشان دهند.

همدلی کردن توانایی شناسایی و درک احساس‌ها و نیازهای دیگری است. 


گرچه همدلی ممکن است اولین خصوصیتی نباشد که در شریک زندگی آینده‌تان به دنبالش بگردید، ولی برای داشتن رابطه‌ای موفق، ضروری است. در پژوهشی در سال 2022 ( Zhan S, Shrestha S, Zhong N. Romantic relationship satisfaction and phubbing: The role of loneliness and empathy. Front Psychol. 2022 Oct 21;13:967339. doi: 10.3389/fpsyg.2022.967339. PMID: 36337547; PMCID: PMC9634165.) مشخص شد که بین همدلی و رضایت از رابطه همبستگی وجود دارد. 
افرادیکه همدلانه‌تر برخورد می‌کنند اگر رابطه رضایت‌بخشی نداشته باشند، بیشتر احتمال دارد تا احساس تنهایی و عدم امنیت کنند تا کسانیکه همدلی ندارند. 


علاوه بر این، بنابه گفته قنبری" داشتنِ شریک عاطفی با قابلیت همدلی کمکمان می‌کند تا احساس شنیده شدن و درک شدن در رابطه داشته باشیم" احساس شنیده شدن و درک شدن در رابطه نه تنها حسی از موفقیت و رضایتمندی از رابطه را ایجاد می‌کند، بلکه به ایجاد اعتماد و احترام نیز کمک می‌کند. 


6.    نواقص خودشان را بدانند و به آن اعتراف کنند.

در انتخاب شریک عاطفی باید به این مطلب دقت کنیم که به دنبال کسی نباشیم که فکر می‌کند بی‌نقص است و هرگز، زمانیکه لازم است برای رشد و بهبود خودش قدمی بر نمی‌دارد. بلکه شریک عاطفی مناسب فردی از نظر کِرِت کسی است که، " می‌تواند نواقص و مشکلات خودش را ببیند و بدون سرزنش و تحقیر، شرم، و یا اجتناب کردن از آنها با احترام با خودش برخورد کند." 


اگر شریک عاطفی مورد نظرتان اینطور است، هر دویتان از منافعش بهره‌مند خواهید شد. " چنین زوجینی از اعتماد به نفس کافی برخوردار هستند و خودشان را به اندازه دوست دارند که بتوانند وقتی اشتباهی مرتکب می‌شوند، به راحتی به آن اعتراف کنند."


علاوه بر این، " در چنین شرایطی احتمال ایجاد شرایطی که در آن فضای مناسب مشابهی برای طرف مقابل ایجاد کنند تا بتواند بدون اینکه مورد سرزنش قرار بگیرند و از زیر بار مسئولیتشان فرار کنند، ناقص باشند." 


7.    اثرپذیری داشته باشند.

قنبری می‌گوید، " در برخی از زوجین رابطه به این صورت است که یا با منی یا بر منی." به عنوان مثال، " آیا تا به حال با کسی برخورد داشته‌اید که نیازها و خواسته‌هایتان را به خوبی می‌داند ولی با این حال از برآورده کردن آن خودداری می‌کند؟"


ولی بودن در کنار کسی که نیازها و خواسته‌هایتان را می‌پذیرد و نظراتتان را ارزشمندی تلقی می‌کند، بسیار ضروری است. "چنین وضعیتی نه تنها باعث بهبود وضعیت احساس ارزشمندی و احترام به خودتان می‌شود، بلکه به رضایتمندی و شادکامی بیشتر در رابطه‌تان نیز منجر می‌شود."


8.    محبتشان را به شکلی که شما دوست دارید نشان دهند.

همه به شیوه‌های متفاوتی دوست داریم تا محبت کنیم و محبتمان به دیگران را نشان دهیم: برخی خیلی نوازش را دوست داریم، در حالیکه برخی دیگر دوست داریم تا اقدام‌های عملی قابل ملاحظه‌ای ببینیم. ولی اگر روش نشان دادن و دریافت کردن محبت در رابطه‌مان هم‌جهت به شیوه‌ای که شریک زندگی‌مان ترجیح می‌دهد نباشد، منجر به ناکامی و حتی احساس طرد شدن می‌شود.


راکوفسکی می‌گوید، " به دنبال پیدا کردن شریک عاطفی باشید که علاقه و قدردانی‌اش را نسبت به شما به شکلی که شما ترجیح می‌دهید ابراز کند. این مطلب اصلی‌ترین ایده کتاب 5 زبان عشق گری چاپمن است."

 

9.    در تمام بحث‌ها و تعارضها گوش می‌دهند و گشوده هستند.

دکتر هد می‌گوید، " اگر شریک عاطفی‌تان در تعارض‌ها فعالانه به شما گوش نکند، و فقط منتظر باشد تا نوبت خودش برسد و نظر خودش را اعلام کند، فضایی برای حل مسئله به وجود نخواهد آمد."


علاوه بر این داشتن چنین احساسی که اصلا به حرفهایتان  گوش داده نمی‌شود می‌تواند باعث بروز احساس ناکامی، خصومت، بی‌احترامی و دیده نشدن در رابطه شود.


" گشوده و کنجکاو بودن به شما اجازه می‌دهد تا اطلاعات بیشتری دریافت کنید و به طرف مقابل نیز اجازه می‌دهد تا نگرش جدیدی به زندگی کسب کند. این مطلب برای گذر کردن از شرایط سخت در زندگی بسیار موثر و ضروری است." 

 

لینک مقاله: 
https://psychcentral.com/relationships/qualities-to-look-for-in-a-life-partner#recap

 

captcha
نظر شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
مشاهده نظرات بیشتر...